
Według nich pod żadnym pozorem nie powinno wylewać się tej wody, gdyż ma bardzo ważne właściwości.
Skorupki jaj składają się w 90 % z węglanu wapnia. Znajdziesz tam także takie pierwiastki jak: miedź, fluor, fosfor, krzem oraz cynk. Podczas gotowania jajek w wodzie znajduje się wapń oraz inne ważne pierwiastki.
Z takiej wody powinni korzystać wszyscy ogrodnicy. Dzięki otrzymanej wodzie Twoje rośliny znacznie szybciej będą rosły.

Woda ta nie tylko wpływa na wzrost roślin, ale także utrzymuje odpowiednią kwasowość ziemi na poziomie pH 5,5-6,5.
Dzięki stosowaniu wody z ugotowanych jajek, Twoje rośliny będą dużo większe oraz zdrowsze.

Otrzymana wodę przelej do innego naczynia, natomiast ugotowane jajka zalej zimna wodą, a to na pewno wpłynie korzystnie na obieranie ze skorupek. Pamiętaj , aby woda po ugotowaniu jajek całkowicie wystygła, wtedy możesz wszystkie rośliny tą woda spryskać lub podlewać.

Comments are closed.