Pyszna sałatka przygotowana z makaronu z zupek instant- idealne połączenie z kurczakiem oraz warzywami.
Sałatka jest bardzo prosta oraz szybka w przygotowaniu, a jej wspaniały smak zachwyca każdego.

Idealnym dodatkiem do sałatki jest przygotowany sos majonezowo- jogurtowy, który nadaje jeszcze lepszy smak potrawie. Zapraszam na przepis!
LISTA SKŁADNIKÓW:
-
3 zupki instant (najlepiej pikantny rosół z Amino)
-
Średnia cebula
-
250 g fileta z kurczaka
-
4 ogórki konserwowe
-
Kostka rosołowa
-
Średnia papryka żółta
-
Średnia papryka czerwona
-
285 g kukurydzy konserwowej
-
4 czubate łyżki majonezu
-
400 g jogurtu naturalnego gęstego
-
Odrobina oleju
SPOSÓB WYKONANIA:
1. Do szklanki wlej olej po czym połącz go ze startą kostka rosołową.
2. Umyj mięso, po czym wytrzyj do sucha ręcznikiem papierowym , następnie przygotowaną mieszanką dokładnie natrzyj. Na rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu smaż mięso na złoty kolor z każdej strony. Następnie całkowicie wystudzone mięso pokrój na mniejszą kosteczkę.
3. Do dużej miski przełóż pokruszony makaron z zupek.
4. Do miski z makaronem dołóż pokrojoną na mniejszą kosteczkę paprykę czerwoną oraz żółtą.
5. Następnie dodaj całkowicie odsączona kukurydzę.
6. Do wszystkich składników dodaj także wcześniej usmażone oraz pokrojone mięso.
7. Ogórki konserwowe pokrój na kosteczkę.
8. Cebulę obierz i pokrój na mała kosteczkę, po czym także przełóż do miski.
9. Do miski ze wszystkimi składnikami dodaj przyprawy z zupek, jogurt naturalny oraz majonez, całość bardzo dokładnie połącz ze sobą.
10. Gotową sałatkę przechowuj przynajmniej 1 godzinę przykrytą folia spożywcza, po tym czasie makaron powinien zrobić się miękki.

Ważne:
-
Sama wybierasz jakie dodatki do sałatki lubisz.
-
Dla lepszego smaku dodaj 2 ząbki czosnku, które drobno posiekaj lub przeciśnij przez praskę.
-
Zamiast jogurtu naturalnego dodaj śmietanę lub jogurt grecki.
-
Kolor papryk zależy tylko od Ciebie.
Nie musisz zalewać gorącą wodą makaronu, gdyż on w sałatce pośród wszystkich składników zrobi się miękki. Życzę smacznego!
Comments are closed.