You might also like

Zaczynamy od przygotowania mięsa. Jeśli masz schab w kawałku, ostrym nożem ukrój 4 plastry, grubości około 1 centymetra. Delikatnie ubij je tłuczkiem, uważając, by nie przerwać mięsa. Do przyprawienia użyj soli oraz pieprzu.

W międzyczasie ugotuj jajka, na twardo. Oznacza to, że powinieneś gotować je około 8 minut. Cebule pokrój w drobną kostkę, a następnie ułóż ją na dnie naczynia żaroodpornego, będzie to nasza pierwsza warstwa. Na poszatkowanej cebuli ułóż plastry mięsa.

Żółty ser oraz jajka zetrzyj na grubych oczkach tarki. W misce wymieszaj starte składniki razem z jogurtem naturalnym, dla smaku dodaj szczyptę soli oraz bazylię.

Mieszankę dokładnie wymieszaj i ułóż jako ostatnią warstwę na mięsie.

Comments are closed.