Wyśmienity przepis na ogórki miodowe, które świetnie sprawdzą się na grilla. To przekąska, która szybko znika ze stołu.

Podczas letnich dni każdy szuka lekkiego i smacznego dania, którego przygotowanie nie zajmie dużo czasu.

Chcesz jeść zdrowo, ale też smacznie? Kochasz poznawać nowe smaki? Szukasz unikalnej kompozycji smaków na przekąskę na grilla? Sprawdź już teraz ten niesamowicie prosty przepis na ogórki miodowe! Wypróbuj je, a ta przekąska zagości na stałe na grillu.

 

Składniki, których będziesz potrzebować to jedynie:

  • 500 g ogórków
  • 25 ml wody
  • 1 łyżka musztardy Dijon
  • 1 łyżka miodu
  • 25 ml oleju roślinnego
  • 3 ząbki czosnku
  • 40 g kopru
  • 1 ostra papryczka chili
  • 1 łyżka octu
  • 1 łyżka soli

Jak przygotować?

Ogórki umyj bez obierania, pokrój na grube plastry.

 

Papryczkę chili należy pokroić na małe plasterki, następnie drobno posiekaj koperek, a ząbki czosnku zetrzyj na tarce.

 

Dodaj musztardę, miód, ocet oraz sól. Dokładnie wymieszaj składniki.

 

Miskę ogórków należy przykryć folią spożywczą i odstawić do zamarynowania na 1,5 godziny.

 

Przez ten czas należy przemieszać je 2-3 razy.

 

Następnie po upłynięciu czasu, ogórki włóż do lodówki na 2 godziny.

 

Po 2 godzinach w lodówce przekąska jest gotowa. Smacznego.

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!