Nie trzeba być wielkim kucharzem, aby przygotować słodkie wypieki. Każdy może je zrobić i zadowolić swoich gości.

Dwa żółtka wymieszaj w misce z cukrem.

Następnie dodaj do miski roztopione masło i ponownie wymieszaj składniki.

Gdy wszystko jest już dobrze połączone, dodaj do miski mąkę i proszek do pieczenia.

Połącz wszystkie składniki, aż uzyskasz gładkie ciasto. Po uzyskaniu gładkiego ciasta, pokrój je na dwie części, zawiń folią cling i zamroź przez 30 minut.

Po 30 minutach wyjmij ciasto z folii i wyłóż je papierem do pieczenia. W przygotowanej formie umieść górną połowę ciasta. Teraz przygotuj krem. W misce wymieszaj pianę z białek. Dodaj cukier, aby uzyskać sztywną pianę.

Do miski dodaj jogurt waniliowy. Następnie wmieszaj 50g mąki. Na koniec połącz składniki z białkami. Masę rozprowadzić w przygotowanej patelni, a następnie przykryć kremem pozostałą startą połowę ciasta.

Comments are closed.