Ten sposób pozwoli na robienie wspaniałych wypieków z pysznymi, świeżymi owocami nawet w zimę.

Zima to czas, kiedy nie ma zbyt wielkiego wyboru owoców, które możemy dodać do deseru.

Warto więc myśleć przyszłościowo i już latem przygotować się na ten okres roku. Przygotowywane przez Ciebie słodkie potrawy nie powinny ucierpieć. Jeśli przygotujesz winogrona zgodnie z tym przepisem – przygotowane zimą potrawy przywołają wspomnienia pięknych słonecznych dni.

 

Do tego przepisu dobra będzie dowolna odmiana winogron. Możesz wybrać białe, niebieskie, z pestkami, bez – wybór należy do Ciebie. Jakiegokolwiek wyboru nie dokonasz, możesz spodziewać się pysznych rezultatów!

Winogrona na zimę – jak je przygotować?

Samodzielnie dostosuj ilość cukru, którą dodasz do pojemnika, w zależności od tego, jak słodkie są Twoje owoce. Warto też dodać dodatkowo 2 plasterki cytryny, które nadadzą temu rarytasowi nutkę kwasowości i posmak cytrusów.

Co będzie Ci potrzebne?

  • 1,5 kg ciemnych winogron
  • 1 kg białych winogron
  • 4 łyżki cukru
  • woda (w razie potrzeby)

Co dalej?

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!