You might also like
Jednak te, które proponuję dzisiaj są nietuzinkowe, bo w śmietanie. Dzięki dodatku kwaśnej śmietany, powstaje kremowy smak buraków, który zaskoczy każdego, nawet osoby, które nie przepadają za tym warzywem. Wypróbuj wyjątkowego przepisu na buraki w śmietanie już dziś.

Buraki należy obrać, pokroić w plastry, a te w paseczki. Obraną i drobno posiekaną cebulę podsmaż na oleju. Następnie dodaj paski buraków. Podsmaż 10 minut na niewielkim ogniu, od czasu do czasu mieszając. Do podsmażonych buraków dodaj śmietanę, czosnek wyciśnięty przez praskę, sól oraz pieprz do smaku.

Gotuj pod przykrywką przez ok. 20 minut, mieszając, by nie przywarło. Wyłożone na talerz buraki w śmietanie udekoruj świeżymi ziołami. Takie danie będzie oryginalnym dodatkiem do dań mięsnych (zarówno drobiowych jak i z czerwonego mięsa), a także do dań, w których króluje ryba.

Comments are closed.