You might also like
Jednym z pomysłów na błyskawiczny obiad czy kolację, kiedy nie mamy ani pomysłu na coś dobrego, ani zrobionych zakupów, są ziemniaki z cebulką i kolorowymi warzywami. Dodatek sosu sojowego sprawi, że danie nabierze intrygującego smaku i egzotycznego wymiaru.

Marchewkę i ziemniaki obierz i zetrzyj (do osobnych naczyń) boczną stroną tarki w cienkie i długie paski. Paprykę wydrąż i pokrój również w długie paseczki. Cebulę obierz i pokrój w talarki. Rozgrzej na większej patelni lub woku olej. Dodaj pokrojoną cebulę, smaż kilka minut, aż zacznie się szklić.
Do cebuli dodaj startą marchewkę. Smaż przez 2-3 minuty, od czasu do czasu mieszając. Dodaj starte ziemniaki. Smaż przez 5 minut, stale mieszając. Gdy ziemniaki zaczną się przysmażać, dodaj do warzyw pokrojoną paprykę. Wszystko wymieszaj i smaż kilka minut

Wymieszaj sos sojowy z octem, pieprzem i innymi przyprawami, po czym tak przygotowaną mieszanką polej warzywa na patelni i dobrze wymieszaj.
Comments are closed.