You might also like

Umyte jabłka obierz i pokrój w cienkie plasterki. Na rozgrzanej patelni rozpuść masło oraz dodaj cukier. Poczekaj aż całość się rozpuści i po tym czasie dodaj przygotowane wcześniej jabłka. Wymieszaj wszystko razem i smaż na patelni około 10 minut. Dla smaku możesz dodać szczyptę cynamonu.

Aby wykonać ciasto, w osobnym naczyniu wymieszaj na gładką masę jajko z cukrem. Następnie dolewając olej mieszaj. Mąkę oraz proszek do pieczenia przesiej do przygotowanej masy i połącz wszystko razem. Gdy twoje jabłka będą gotowe, wylej na nie ciasto.

Przykryj pokrywką na kilka minut. Aby sprawdzić czy ciasto nie jest surowe możesz użyć wykałaczki, którą wkładasz w ciasto. Jeśli masa nie przyklei się do patyczka twoja szarlotka z patelni jest gotowa. Teraz wystarczy przez kilka minut piec ją po drugiej stronie, a następnie podać do stołu z ulubionymi lodami.

Comments are closed.