You might also like
Jeżeli tylko w Twojej lodówce znajdzie się kawałek ciasta francuskiego i mięso mielone, to pozostałe składniki na pewno także masz w domu. Jesteś dzięki nim w stanie przygotować niesamowitą i imponującą potrawę w kilkanaście minut.

Rozłóż na blacie podsypanym mąką ciasto francuskie i delikatnie je rozwałkuj. Cebulę obierz i pokrój w drobną kosteczkę, podsmaż na oleju na patelni aż się zeszkli. W tym momencie dodaj mięso, wymieszaj, posól i popieprz do smaku.
Smaż do momentu, w którym mięso będzie gotowe do jedzenia i dodaj łyżkę śmietany. Farsz wystudź. Żeby przyspieszyć studzenie, możesz wstawić patelnię do płytkiej, zimnej wody w zlewozmywaku. Ciasto umieść na blasze do pieczenia, ułóż w nim farsz i ponacinaj brzegi ciasta tak, by dało się je zapleść w warkocz. Wierzch ciasta posmaruj roztrzepanym jajkiem. Dzięki temu będzie się ono pięknie błyszczeć.
Comments are closed.