You might also like
Dodatkowo zawsze smakuje jak z najlepszej cukierni. Jest on delikatny, pyszny i doskonale nadaje się do nadziewania, ozdabiania czy też klejenia. Poniżej prezentujemy dwa warianty przepisu.


Pierwszym krokiem jest wlanie śmietany do miski i dodanie do tego cukru. Tak przygotowaną mieszaninę gotujemy. Oczywiście nie można zapomnieć o mieszaniu podczas gotowania. Gotujemy przez około 5-7 minut gdzie mieszanina w tym czasie powinna osiągnąć około 115 stopni.
Po tym czasie mieszaninę zdejmujemy z ognia i dodajemy kakao. Ważne jest, aby całość wymieszać tak, aby nie było grudek. Dodajemy masło i studzimy. Krem najlepiej zostawić na noc w lodówce. Na drugi dzień krem należy ubić. Całość jest gotowa.

Pierwszym krokiem jest rozgrzanie śmietany w rondelku i w tym czasie dodajemy pokrojoną czekoladę. Podczas ogrzewania bardzo dokładnie mieszamy do momentu, aż czekolada się rozpuści. W tym momencie całość zostawiamy i czekamy (już bez mieszania), aż po bokach utworzą się małe bąbelki.

W tym momencie rondelek ściągamy z ognia. Gdy krem ostygnie, wstawiamy go do lodówki na co najmniej 12 godzin. Po tym czasie ubijamy krem i możemy go użyć do ozdabiania czy też wypełniania wypieków. Smacznego.
Comments are closed.