Doskonały przepis na przepyszne rurki z kremem, które możesz przygotować używając także ciasta francuskiego. Nie pożałujesz.

Dajemy słowo – są tak pyszne, że palce lizać!

Dzięki naszemu sprawdzonemu przepisowi przygotujesz je we własnej kuchni, bez konieczności kupowania ciasta francuskiego!

Lubisz zaskakiwać gości aromatyczną kawą i swoimi domowymi wypiekami? A może masz dylemat – co słodkiego przygotować na świąteczny stół? Jeśli tak, to zaskocz wszystkich i sięgnij po nasz smakowity przepis na wyśmienite domowe rurki z kremem.

W kilku prostych krokach opiszemy jak przyrządzić ten słodki deser. Przygotowanie słodkiego poczęstunku nie zajmie Wam wiele czasu, a nasz unikalny przepis sprawi, że „odkryjecie” rurki z kremem na nowo. Jeśli jesteście w pośpiechu zawsze możecie też skorzystać z klasycznego ciasta francuskiego – choć nas zachwyciły znacznie bardziej w wersji z przepisu.

Do przyrządzenia rurek wykorzystamy szybkie do wyrobienia kruche ciasto z kwaśnej śmietany. Doskonale zachowuje ono kształt gotowego wypieku. W środku natomiast będą one wypełnione wybornym włoskim kremem, który stanowi rewelacyjną alternatywę dla klasycznego nadzienia. Nie zwlekajmy już dłużej, bierzmy się do dzieła!

Składniki:

Ciasto:

  • 380 g mąki pszennej + do podsypania
  • 1 jajko
  • 200 g kwaśnej śmietany
  • 250 g masła

Włoski krem:

  • 150 g białka jajka (ok. 5 szt.)
  • woda
  • 240 g cukru z kaszy manny
  • 120 g cukru pudru

Dodatki:

  • cukier puder (opcjonalnie)

Przygotowanie kruchego ciasta:

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!