Marchew po koreańsku – ciekawy sposób na smaczną marchewkę. Banalnie prosto, a jak smacznie.

Marchew po koreańsku – ciekawy sposób na smaczną marchewkę!

Jeśli ktoś pragnie ujrzeć marchewkę w nowej odsłonie, musi skorzystać z przepisu na marchew po koreańsku. Smaczna, pikantna, podawana jest jako przekąska lub dodawana do różnego rodzaju sałatek. Poznajcie bardzo prosty i szybki przepis na pikantną marchewkę po koreańsku.

 

Składniki:

  • marchew 1 kg
  • cukier 1 łyżka
  • ocet 9% 2 łyżki
  • sól 1 łyżeczka
  • olej roślinny 70 gram
  • czosnek 4-6 ząbków
  • czerwona papryka
  • szczypta lub pęczek kolendry

 

Sposób przygotowania:

Marchew należy umyć i obrać, następnie zetrzeć na tarce. Najlepiej, aby powstały długie paski.

Doprawić marchewkę cukrem, octem i solą. Dokładnie wymieszać. Odstawić na 15 minut.

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!