You might also like

1. Do miski wsyp mąkę, następnie dodaj proszek do pieczenia, pokojone na mniejsze kawałki zimne masło, jajko, żółtka i śmietanę. Tak przygotowane składniki bardzo dokładnie połącz ze sobą. Następnie mocno zagnieć ciasto, które podziel na 2 części.
2. Blachę posmaruj tłuszczem, następnie posyp bułką tartą. Jedna część ciasta rozwałkuj, po czym przełóż ciasto na blachę i lekko ponakłuwaj widelcem. Następnie obrane oraz pokrojone na ósemki jabłka połóż na ciasto. Aby pokrojone jabłka nie zmieniły koloru koniecznie skrop je sokiem z cytryny, który połącz z wodą. Jeśli lubisz możesz jabłka posypać odrobiną cynamonu.
3. Budyń przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ugotowany budyń przełóż na wyłożone jabłka , następnie całość przykryj drugą częścią rozwałkowanego ciasta.
4. Piecz przez 45 minut w 180 stopniach. Po tym czasie wyjmij ciasto , po czym starannie posyp je cukrem pudrem. Życzę smacznego!
Comments are closed.