You might also like

Masło wyjmij z lodówki, by zmiękło. Do dużej miski wsyp kaszę mannę, mąkę i sodę. Dodaj kefir, całość dokładnie wymieszaj i odstaw na 20-30 minut. Posiekaj drobno masło, po czym połącz je z cukrem, jajkami i ekstraktem waniliowym. Dodaj przygotowaną wcześniej mieszankę kaszy, mąki, sody i kefiru. Mieszaj, aż wszystkie składniki się połączą.

Połowę masy przełóż do drugiej miski i wymieszaj ją z kakao. Okrągłą formę wysmaruj olejem, by ciasto do niej nie przywierało. Powoli na przemian wlewaj jasną i ciemną masę.

Formuj okręgi, zaczynając od krawędzi. Na koniec za pomocą wykałaczki możesz nanieść na wierzchu wzór pajęczyny. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni i wstaw do niego ciasto na 35-40 minut.

Comments are closed.