You might also like
W celu wykonania sojowej marynaty należy połączyć sos sojowy z olejem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Wszystkie warzywa dokładnie umyć i osuszyć. Paprykę pokroić w podłużne paski, a cukinię i bakłażany na większe kawałki nie usuwając z nich skóry.

Woreczki z zawartością odstawić na około 40 minut, aby dobrze wszystko razem zamarynowało się. Warto, aby co jakiś czas obracać opakowanie, żeby marynata dobrze spłynęła po całości. Większą blachę do pieczenia wyłożyć pergaminem, a na nim rozłożyć warzywa z grzybami oraz sosem.
Wstawić do wcześniej rozgrzanego piekarnika. Piec około 35 minut w 200 stopniach. W trakcie pieczenia delikatnie przemieszać zawartość formy. Warzywa powinny być zarumienione, jeśli jeszcze nie są to trzeba nieco wydłużyć czas pieczenia, bowiem wszystko zależy od mocy piekarnika.
Comments are closed.