You might also like
Domowe kotleciki drobiowe zawsze szybko znikają, gdyż uwielbiają je dorośli jak i dzieci. Koniecznie przygotuj je już dziś, a na pewno Twoja rodzina będzie pod wielkim wrażeniem tak pysznego smaku!

1. Na samym początku przygotuj nadzienie. Czystego kurczaka pokrój na małe kawałki. Lepsze są krojone kawałki niż zmielone mięso. Dzięki temu kotlety na pewno będą soczyste oraz chrupiące.

2. Następnie zetrzyj za pomocą tarki na dużych oczkach ser. Wybierz taki rodzaj sera jaki najbardziej lubisz ( może być mozzarella, twardy ser lub suluguni).

3. Do miski z pokrojonym mięsem dodaj drobno posiekany koperek, starty ser, 2 jajka, mąk

ę oraz majonez. Całość za pomocą łyżki dokładnie połącz ze sobą. Dla lepszego smaku przypraw szczyptą soli oraz pieprzu. Tak przygotowany farsz przechowuj w lodówce przez kilka godzin.
4. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek. Z wcześniej przygotowanego farszu zacznij formować nie wielkie kotleciki rękoma, po czym smaż je na patelni przez kilka minut na złoty kolor. Aby usunąć nadmiar tłuszczu, po usmażeniu układaj kotlety na talerzu z ręcznikiem papierowym.

Comments are closed.