You might also like

1. Do miski wbij jajka, następnie dodaj sól, sodę oraz mleko skondensowane.
2. Dokładnie mieszając trzepaczką dodawaj stopniowo mąkę. Odpowiednie ciasto powinno być twarde oraz nie przyklejać się do rąk i blatu.

3. Z otrzymanego ciasta uformuj wałek. Pamiętaj, aby blatu nie posypywać mąką.

4. Gotowy wałek pokrój na kawałki 2-3 cm, po czym z każdego otrzymanego kawałka uformuj kuleczkę.

5. Na rozgrzanym głębokim oleju smaż pączki na złoty kolor przez kilka minut. Pamiętaj, aby zawsze smażyć na małym ogniu, wtedy olej się nie przepali, a początki odpowiednio się usmażą.

Aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu, koniecznie po wyjęciu pączków umieść je na ręczniku papierowym.
Jako dekoracji możesz użyć cukru pudru.
Comments are closed.