You might also like

1. Na średnią kosteczkę pokrój umyte oraz obrane ziemniaki. Następnie smaż je na rozgrzanym głębokim oleju.
2. W między czasie pokrój na taką samą wielkość umyte oraz osuszone ręcznikiem papierowym mięso. W misce wymieszaj drobno posiekany czosnek oraz przecier pomidorowy. Następnie w pół piórka pokrój obraną cebulę.
3. Do zarumienionych ziemniaków dodaj cebulę oraz mięso. Całość smaż jeszcze około 3-4 minuty na średnim ogniu, pamiętając aby przyprawić solą i pieprzem do smaku.
4. Po tym czasie dodaj pieczarki, startą marchewkę oraz fasolę. Smaż około 5 minut. Po tym czasie wszystkie składniki przełóż do glinianego garnka.
5. W osobnym garnku wlej 2 litry wody, dodaj wcześniej przygotowany koncentrat pomidorowy, liścia laurowego, posiekaną natkę pietruszki oraz pieprz. Całość podgrzej, po czym wlej do garnka z warzywami.
6. Tak przygotowany garnek włóż do piekarnika, tylko wcześniej przykryj pokrywką. Duś przez 40-50 minut w 180 stopniach.
7. Po tym czasie pyszne danie jednogarnkowe jest gotowe! Życzę smacznego!
Comments are closed.