Pyszna wieprzowina przygotowana po japońsku. Idealne danie dla całej rodziny.

Wieprzowina po japońsku przygotowana jest w niesamowicie pysznej sojowej , pikantnej marynacie.

Rozpływające się kawałki mięsa są bardzo soczyste. Spróbuj i przekonaj się sama , jakie to danie jest wyjątkowo pyszne!

 

LISTA SKŁADNIKÓW:
  • 600 g wieprzowiny
  • 6 łyżek sosu sojowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego
  • Łyżeczka skrobi
  • Łyżeczka cukru
  • ½ łyżeczki imbiru
  • ½ łyżeczki kolendry
  • ½ łyżeczki gałki muszkatołowej

 

WYKONANIE:

1. Do miski przełóż przeciśnięty przez praskę czosnek, następnie połącz go z przyprawami oraz cukrem. Do wymieszanych składników dodaj sos sojowy oraz skrobię, ponownie całość wymieszaj.

2. Gdy marynata jest gotowa zacznij przygotowywać mięso. Na plastry pokrój umyte oraz osuszone mięso, które rozbij za pomocą tłuczka i włóż do miski z gotową marynatą na około 3 godziny, przechowuj w lodówce.

3. Po tym czasie smaż mięso na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju na złoty kolor.

 

4. Tak przygotowane mięso koniecznie podawaj w towarzystwie ugotowanych ziemniaków, albo z ryżem oraz surówką ze świeżych warzyw.

 

Twoja rodzina będzie zachwycona tak pysznym obiadem.

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!