You might also like

1. Na pierścienie pokrój czysta oraz obraną cukinię. Tak pokrojoną włóż do miski, po czym posyp szczypta soli i pozostaw na około 10 minut. W między czasie ugotuj na twardo jajka.
2. Na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju podsmaż cukinię na zloty kolor. Pamiętaj, aby smażyć z każdej strony. Aby usunąć nadmiar tłuszczu, koniecznie po usmażeniu kładź na ręczniku papierowym. Pozostaw na kilka minut.

3. Cukinie pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Chłoną cukinię przekrój na pół, po czym włóż do dużej miski.
4. Umyte pomidory pokrój na ósemki, z jajkami postępuj tak samo jak z cukinia. Na mniejszą kosteczkę pokrój cebulę , następnie przeciśnij czosnek przez praskę i posiekaj natkę pietruszki, tak przygotowane składniki przełóż do miski z cukinią.

5. Przypraw szczyptą soli, pieprzu oraz śmietaną . Całość bardzo dokładnie połącz ze sobą, po czym podawaj na stół. Życzę smacznego!
Comments are closed.