Pyszne roladki z nadzieniem serowy- idealne na niedzielny obiad.

Najbardziej delikatnym mięsem jest filet z kurczaka. To mięso jest uwielbiane dosłownie przez każdego. Można przygotować z fileta bardzo dużo dań, które zawsze szybko znikają z talerzy.

Poniższy przepis dotyczy roladek z fileta, które mają pyszny rozpływające się w środku nadzienie serowe. Z łatwo dostępnych składników oraz w szybki sposób przygotujesz danie, które każdy pokocha. Nie zastanawiaj się dłużej, tylko bierz się do pracy! Zapraszam na przepis poniżej!

 

LISTA SKŁADNIKÓW:

Marchew
Podwójna pierś z kurczaka
60 g twardego sera
Pęczek natki pietruszki
2-3 ząbki czosnku
Szczypta soli oraz pieprzu
2-3 łyżki majonezu
Olej roślinny

 

WYKONANIE:

1. Na cienkie kotlety pokrój umyte mięso. Następnie za pomocą tłuczka lekko je porozbijaj, po czym przypraw szczyptą soli oraz pieprzu.

 

2. Umytą marchew zetrzyj za pomocą tarki na dużych oczkach. Przełóż do miski, po czym dodaj do niej starty ser, drobno posiekany czosnek, natkę pietruszki oraz majonez. Całość przypraw solą i wymieszaj.

 

3. Przygotowany farsz nakładaj na rozbite mięso, po czym dokładnie zwiń w rulon. Jeśli chcesz zawiąż nitką, albo zaczep mięso wykałaczką.

 

4. Na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju podsmaż z każdej strony roladki na złoty kolor. Następnie zdejmij nitkę lub wyjmij wykałaczki i układaj usmażone roladki do naczynia żaroodpornego, po czym całość zalej bulionem warzywnym lub wodą, piecz około 15-20 minut w 200 stopniach.

 

Koniecznie podawaj roladki gorące, gdyż ser cudownie będzie się ciągnął. Idealnie pasują jako przekąska lub danie obiadowe.

Koniecznie przygotuj je już dziś! Życzę smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!