Chrupiące kanapki na ciepło- nie tylko dzieci uwielbiają ich smak.

Chrupiące kanapki na ciepło idealnie pasują na śniadanie lub przekąskę miedzy posiłkami. U nas świetnie sprawdzają się na śniadanie lub szybką kolację.

Do ich przygotowania potrzebna będzie Ci patelnia lub wystarczy piekarnik. Najlepiej sprawdza się wczorajsze pieczywko. Gwarantuj, że gdy Twoja rodzina raz spróbuje zakocha się w tym wspaniałym smaku!

 

Poniżej znajdziesz osiem przepisów na przygotowanie pysznych kanapek na ciepło. Koniecznie przygotuje je już dziś!

 

Kanapki z kiełbasą na ciepło

LISTA SKŁADNIKÓW:
  • 8-10 kromek wczorajszego chleba
  • 200 g twardego sera
  • 2 jajka
  • 200 g ulubionej wędliny/ kiełbasy/ szynki
  • Łyżka śmietany
  • Szczypta soli oraz pieprzu

 

W misce wymieszaj pokrojona kiełbasę z jajkami, śmietaną oraz startym serem. Do smaku przypraw szczypta soli oraz pieprzu. Tak przygotowana mieszankę nakładaj na kromki chleba. Smaż na patelnie z rozgrzanym olejem na złoty kolor z każdej strony.

Kanapka z twarogiem
LISTA SKŁADNIKÓW:
  • Kromki chleba
  • 100 g kiełbasy- ulubionej wędliny
  • 100 g ulubionego sera
  • 2 ząbki czosnku
  • Jajko
  • Pęczek koperku
  • Szczypta soli

 

Za pomocą tarki zetrzyj ser, następnie pokrój na mniejsze kawałki ulubioną wędlinę. Przełóż do miski, po czym połącz z jajkiem, twarogiem, drobno pokrojonym czosnkiem oraz ulubionymi ziołami. Tak przygotowaną pastą zacznij smarować kromki chleba.
Piecz w piekarniku przez 7 minut w 200 stopniach, ułożone na blaszce pokrytej papierem do pieczenia.

 

Pyszne kanapki z dodatkiem jajka oraz mielonego mięsa.

LISTA SKŁADANIKÓW:
  • 70 g chudego mięsa
  • 2 łyżki ketchupu
  • Kromki chleba
  • 20 g sera feta
  • 10 g masła
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 2 jajka
  • Szczypta soli
  • 2 łyżki oleju

 

SPOSÓB WYKONANIA:

1. Na samym początku podsmaż mięso na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju.

2.. Zacznij przygotowywać chleb. Połowę kromek posmaruj dokładnie masłem. Następnie z drugiej części kromek wyjmij środek.

3. Na blaszce porytej papierem do pieczenia wyłóż posmarowane kromki. Następnie posmaruj je ketchupem i połóż na niego sera fetę . Całość przykryj drugą częścią chleba.

4. Lekko polej sosem sojowym, po czym połóż podsmażone mięso. Na górę kromki wbij jajko surowe.

5.  Piecz w 180 stopniach przez 10 minut.

 

Kanapki na ciepło z dodatkiem pieczarek

LISTA SKŁADNIKÓW:
  • Cebula
  • 170 g pieczarek
  • 70 g twarogu
  • Kromki chleba
  • 10 g masła
  • 80 g majonezu

 

Obraną cebulę oraz pieczarki drobno posiekaj. Przełóż do miski , po czym dodaj majonez oraz startym ser. Tak przygotowany farsz zacznij nakładać na kromki. Gotowe kanapki przełóż na blachę, którą wcześniej posmaruj masłem. Piecz przez 10-15 minut w 180 stopniach.

 

Kanapki na ciepło z marchewką oraz ziemniakami przygotowane na patelni.

LISTA SKŁADNIKÓW:
  • Surowa marchew
  • 2 średnie ziemniaki
  • Cebula
  • Kromki chleba
  • 2 jajka
  • Szczypta soli oraz ulubione przyprawy
  • 50 g twardego ulubionego sera

 

Dokładnie obierze, po czym umyj pod bieżącą wodą wszystkie warzywa. Następnie za pomocą tarki zetrzyj cebulę, ziemniaki oraz ser na dużych oczkach, a na małych obraną marchew. Przełóż całość do miski, po czym dodaj szczyptę soli oraz jajko. Dokładnie wymieszaj , następnie nakładaj na chleb przygotowany farsz. Na patelni rozgrzej olej i smaż kanapki przez kilka minut. Najlepiej gdy podczas smażenia użyjesz pokrywki.

 

Kanapki z dodatkiem jajka oraz ulubionego sera

 

 

LISTA SKŁANIKÓW:
  • 2 jajka na twardo
  • 2 ząbki czosnku
  • Kromki chleba
  • 80 g sera
  • 15 g masła
  • Szczypta soli, koperek oraz cebula
  • 2 łyżki majonezu

 

Za pomocą tarki zetrzyj ser oraz jajka. Przełóż do miski, po czym dodaj majonez , posiekany czosnek oraz zioła. Całość przypraw szczyptą soli. Kromki chleba posmaruj z każdej strony masłem. Następnie nakładaj na nie przygotowany farsz. Piecz przez 6 minut w 200 stopniach.

 

Kanapki na ciepło z cukinią 

LISTA SKŁADNIKÓW:
  • Cebula
  • 3 młode cukinie
  • 2 jajka
  • Pęczek koperku
  • 70 g sera feta
  • Kromki chleba
  • 1 łyżka kaszy manny
  • Szczypta soli oraz ulubione przyprawy

 

Za pomocą tarki zetrzyj cukinie, które następnie posól. Po około 10 minutach wylej z nich całą wodę. Następnie do miski dodaj ser feta, posiekany koperek, starta cebulę, jajko oraz kasze mannę. Przypraw do smaku ulubionymi przyprawami. Przygotowany farsz nakładaj na kanapki, które posmaruj masłem i smaż na patelni z każdej strony. Pamiętaj, aby nie używać przykrywki.

 

Pyszne kanapki z warzywami oraz kurczakiem

LISTA SKŁADNIKÓW:
  • 150 g sera feta
  • 500 g piersi z kurczaka
  • 20 g masła
  • 2 pomidory
  • 8 kromek chleba
  • Papryka

 

W osolonej wodzie zacznij gotować kurczaka. Następnie lekko ostudzonego pokrój na dowolne paski. Następnie na plastry pokrój umytego pomidora , a paprykę zacznij kroić na pół pierścienie. Za pomocą tarki zetrzyj ser na dużych oczkach. Na blachę wyłóż posmarowane kromki chleba z obydwu stron. Następnie połóż na nie ser, kurczaka, przypraw pieprzem, po czym połóż ponownie ser, pomidor, znów ser, papryka i na koniec ser. Tak przygotowane kanapki piecz przez 5-7 minut w 200 stopniach.

 

W szybki oraz bardzo prosty sposób przygotujesz pyszne kanapki, które idealnie pasują na śniadanie lub kolacje. Gwarantuje, że Twoja rodzina będzie pod wielki wrażeniem tych pysznych kanapeczek. Koniecznie podziel się tymi przepisami ze znajomymi oraz z rodziną.

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!