Idealne farsze do naleśników. Twoja rodzina będzie pod wrażeniem tak pysznego smaku

U nas w domu bardzo często przygotowuje się naleśniki na obiad lub kolację. Dlatego szukałam różnych przepisów na przygotowanie niezwykle pysznych farszy. Chętnie podzielę się 5 najlepszymi, dzięki którym nasze naleśniki zawsze szybko znikają z talerzy.

 

Naleśniki z nadzieniami możesz podawaj także gdy pojawią się nie zapowiedziani goście lub na przyjęcia rodzinne. Z łatwo dostępnych składników przygotujesz pyszne dania , które zachwalać będzie każdy. Zapraszam na pięć prostych przepisów:

 

Nadzienie przygotowane z kurczaka oraz cebuli

 

 

LISTA SKŁADNIKÓW: 350 g zmielonego gotowanego mięsa, łyżka masła, 2 plasterki cebuli, szczypta pieprzu oraz soli. Jeśli chcesz możesz użyć mięsa z rosołu. Na samym początku na rozgrzanym maśle podsmaż cebulę. Następnie dodaj zmielone mięso, po czym całość przypraw szczyptą soli oraz pieprzu. Dokładnie całość wymieszaj. Tak przygotowany farsz nakładaj na usmażone wcześniej naleśniki. Dla lepszego smaku polej je śmietaną lub przygotowanym jasnym sosem.

 

Farsz jajeczny

 

LISTA SKŁADNIKÓW: 6 ugotowanych na twardo jajek, szczypiorek, majonez albo śmietana, szczypta pieprzu oraz soli. Przygotowanie tego farszu jest banalnie proste. Do miski przełóż pokrojone na małą kosteczkę jajka, następnie dodaj do nich drobno posiekany czosnek, przypraw majonezem, solą oraz pieprzem. Całość dokładnie połącz ze sobą, po czym nakładaj na wcześniej usmażone naleśniki. Ilość przypraw zależy od Ciebie. Jeśli chcesz nie musisz dodawać już soli, gdy dodajesz majonez. Nadzienie to idealnie smakuje także ze świeżym koperkiem lub natką pietruszki.

 

Farsz grzybowy lub pieczarkowy

 

LISTA SKŁADNIKÓW: ½ kg pieczarek, 2 łyżki śmietany, cebula. 1,5 szkl mleka, 2 łyżki maki, olej. Na samym początku podsmaż na złoty kolor drobno posiekaną cebulę. Po kilku minutach dodaj do niej pieczarki, które pokrój na mniejsze kawałki. Całość smaż przez kilka minut, po czym dodaj mleko, śmietanę oraz mąkę. Dokładnie wymieszaj ,następnie przypraw szczyptą soli oraz pieprzu.

 

Gotowy farsz nakładaj na usmażone naleśniki i podawaj w towarzystwie startego sera.

 

Pyszny farsz brokułowo- serowy

 

LISTA SKŁANDIKÓW: 50 g startego parmezanu, 150 ml śmietany, sól, 50 g starego sera cheddar. Ten farsz zachwyci każdego swoim niezwykle pysznym smakiem. Zamiast brokułu możesz użyć szpinaku lub cukinii. Na samym początku podziel całego brokuła na różyczki, następnie przełóż go do garnka z gorącą osoloną wodą na około 2 minuty. W między czasie zacznij w mniejszym garnuszku rozgrzewać sery ze śmietaną, całość dokładnie mieszaj. Gdy brokuł ostygnie przełóż do na naleśniki, następnie polej przygotowanym sosem. Jeśli chcesz posyp całość startym serem.

 

Farsz orzechowy

 

LISTA SKŁADNIKÓW: 120 g cukru. Łyżka mąki, 500 ml mleka, 100 g orzechów włoskich zmielonych, 100 g masła. Tak przygotowanym farszem, zachwycić każde podniebienie. Rodzaj orzechów zleży tylko od Ciebie. Do garnka wlej mleko i podgrzewaj go na średnim ogniu. Następnie dodaj orzechy oraz mąkę. , Dokładnie wymieszaj, po czym odstaw na bok, aby ostygło. Gdy ostygnie dodaj masło. Całość wymieszaj za pomocą miksera. Tak przygotowany farsz nakładaj na naleśniki.

 

Jestem pewna, że tak przygotowane nadzieniami na pewno zachwycą każde podniebienie. Koniecznie przygotuj je przy najbliższej okazji. Podziel się tymi przepisami ze znajomymi oraz z bliskimi!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!