Pyszny sernik ombre- Jego wspaniały smak zachwyci każdego

Szukasz sprawdzonego przepisu na pyszne ciasto, które możesz podać swoim gościom? Otóż trafiłaś idealnie. Przepis na sernik Ombre jest banalnie prosty, a wszystkie potrzebne składniki bardzo łatwo dostępne. Do przygotowania tego sernika nie potrzebujesz sera. Spróbuj i przekonaj się jaki jest pyszny!

 

Gotowy sernik Ombre nigdy nie opada. Przygotowanie tego deseru jest bardzo przyjemne oraz szybkie. Wszyscy co spróbują tak wyjątkowy deser zakochają się od pierwszego kęsa. Spróbuj i przekonaj się sama jakie to proste oraz bardzo przyjemne!

 

LISTA SKŁADNIKÓW
Kruche ciasto:
  • Cukier waniliowy
  • 3 szkl mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 żółtka
  • Kostka margaryny
  • 0,5 szkl cukru

 

Z podanych składników ugnieć kruche ciasto. Następnie podziel na 2 kawałki, po czym włóż do na około 60 minut do lodówki.

 

Masa serowa:
  • 1,5 szkl cukru
  • 6 białek
  • 3 śmietany 18% (każda po 400 g)
  • 3 budynie czekoladowe, śmietankowe oraz toffi

 

Dwa białka ubij za pomocą miksera na sztywno. Następnie dodaj 0,5 szkl cukru. Ubijaj cały czas , po czym dodaj budyń czekoladowy. Przez chwilkę jeszcze miksuj do połączenia się składników. Następnie dodaj jedną śmietanę.

 

Całość bardzo dokładnie połącz ze sobą.

Pozostałe kremy przygotuj tak samo, pamiętaj aby śmietanę dodawać zawsze na koniec.

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA CIASTA:

1. Koniecznie przygotowuj ciasto zgodnie z przepisem. Z lodówki wyjmij jedno ciasto i rozłóż go na blaszce, po czym za pomocą widelca całość ponakłuwaj. Otrzymaną masę serową przełóż na wyłożone ciasto. Następnie połóż na nią masę toffi. Kolejną warstwą jest masa śmietankowa.

 

2. Za pomocą tarki zetrzyj drugą część ciasta , pamiętaj aby zetrzeć ją na dużych oczkach.

 

3. Piecz w 180 stopniach przez około 60 minut.

 

4. Gdy ciasto się upiecze wyjmij je z piekarnika, postaw na kilka minut, aby ostygło po czym posyp cukrem pudrem. Tak udekorowane ciasto zawsze wygląda pięknie.

 

5. Ważne jest, aby nie kroić ciasta dopóki całkowicie nie wystygnie.

Tak przygotowany sernik zawsze szybko znika z talerzy, a każdy łasuch jest bardzo zadowolony. Teraz tylko w ten sposób będziesz przygotowywała domowy sernik. Życzę smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!