Domowy drobiowy pasztet- idealny smak, który zachwyca każdego. Już nigdy nie kupisz pasztetu w sklepie.

Domowy pasztet drobiowy jest bardzo prosty w przygotowaniu, a jego wspaniały smak zachwyca każdego bez wyjątku, więc koniecznie musisz go już dziś, przygotować!

Pasztet jest bardzo delikatny oraz puszysty. Możesz go przygotować na każda okazję. Gdy przygotowuje ten pasztet, zawsze w oka mgnieniu znika on ze stołu. Koniecznie spróbuj go już dziś!

 

LISTA SKŁADNIKÓW:
  • 4 jajka
  • 60 g masła
  • 700-800 g piersi z kurczaka
  • ½ łyżki octu jabłkowego
  • Łyżeczka czosnku granulowanego
  • Szczypta soli
  • ½ łyżeczki sody

 

SPOSÓB WYKONANIA:

1. Na samym początku do garnka włóż mięso, następnie dodaj do niego warzywa i gotuj całość do miękkości, po czym ostudzone mięso pokrój na małe kawałki.

2. Za pomocą miksera ubij na pianę jajka. Następnie w garnuszku rozpuść masło, które połącz Blenderem z mięsem.

3. Do przygotowanej masy dodaj powoli ubitą pianę, cały czas mieszaj po czym dopraw szczyptą soli, pieprzu, oraz sodą połączona z octem. Całość bardzo dokładnie wymieszaj.

4. Blachę posmaruj masłem , po czym przełóż do niej przygotowaną masę. Wierzch posyp sezamem.

 

5. Piecz przez 40-45 minut w 180 stopniach. Po upływie tego czasu pozostaw pasztet w wyłączonym piekarniku. Przygotowany pasztet jest gotowy!

Podawać go możesz na ciepło jak i na zimno. Ten wspaniały smak, na pewno zachwyci każdego kto go spróbuje. Życzę smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!