Każdy z nas lubi zajadać się pysznymi domowymi zrazami. Jednak wielu rezygnuje z ich przygotowania, gdyż zajmuje to nieco więcej czasu.

Jednak zrazy z przepisu poniżej , koniecznie przygotuj dla swojej rodziny , a na pewno będą zachwyceni tym wspaniałym daniem.
LISTA SKŁADNIKÓW:
-
2 kromki chleba
-
500 g mielonego mięsa wieprzowego oraz wołowego
-
Ząbek czosnku
-
Szczypta soli oraz pieprzu
SKŁADNIKI POTRZEBNE NA POLWĘ:
-
2 łyżki octu
-
2 łyżki oleju roślinnego
-
2 cebule
SKŁADNIKI POTRZEBE NA PRZYGOTOWANIE CIASTA:
-
2 łyżki śmietany
-
2 jajka
-
2 łyżki mąki
-
Szczypta solu oraz mielonego czarnego pieprzu
-
½ łyżeczki proszku do pieczenia
SPOSÓB WYKONANIA:
1. Do miski przełóż mielone mięsa, po czym dodaj do nich wodę.

2. Następnie dodaj do nich namoczony chleb oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, po czym całość przypraw szczyptą soli oraz pieprzu, całość dokładnie wymieszaj i wstaw do lodówki na około 60 minut.
3. W między czasie obierz cebulę, którą pokrój w większe półpierścienie.

4. Do miski z octem włóż cebulę, którą przypraw solą oraz pieprzem, tak przygotowaną włóż także do lodówki na 60 minut.
5. Po tym czasie na rozgrzanej patelni smaż cebulę na z złoty kolor.
6. Do miski wbij jajka, po czym dodaj śmietanę, przyprawy oraz mąkę.

7. Wymieszaj, następnie dodaj proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszane ciasto jest gotowe,

8. Z przygotowanego wcześniej mięsa zacznij formować kotlety, w których umieść farsz.

9. Przygotowane zrazy zacznij zanurzać w gotowym cieście.

10. Na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju smaż na złoty kolor na średnim ogniu. Życzę smacznego!

Comments are closed.