
1. Do miski przełóż mielone mięso, po czym dodaj do niego drobno posiekany czosnek, oraz wszystkie przyprawy.

2. Całość dokładnie wymieszaj, po czym zacznij formować kuleczki z przygotowanej masy.

3. Za pomocą tarki zetrzyj ziemniaki , po czym usuń nadmiar wody.

4. Następnie umyte pomidory pokrój na plasterki.

5. Olejem posmaruj formę do pieczenia, po czym przykryj ją papierem do pieczenia. Następnie połóż na blachę tyle gniazdek ziemniaków ile zrobiłaś kotletów.
6. Następnie na każde wyłożone gniazdo z ziemniaków połóż gotową kulkę mięsną.

7. Plasterek pomidora połóż na mięso. Następnie piecz w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni. Czas pieczenia zależy od zarumieniania.

8. Po kilku minutach posyp przygotowane danie startym serem, po czym piecz jeszcze chwilkę. Pamiętaj, aby ser dokładnie się roztopił. Tak przygotowane danie jest gotowe!

Comments are closed.