You might also like

1. Na samym początku dokładnie obierz warzywa , po czym je umyj. Za pomocą tarki zetrzyj marchewki na dużych oczkach, a cebulę pokrój na małą kosteczkę.

2. Następnie smaż je na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju. Czas smażenia powinien być 10-15 minut, co jakiś czas mieszaj. W przypadku gdy marchew nie jest soczysta, zaleca się dodanie odrobiny wody.
3. Po kilku minutach smażenia, dodaj jajko. Następnie całość przypraw solą oraz pieprzem. Wymieszaj, po czym smaż jeszcze około 5 minut.
4. Tak przygotowany farsz przełóż na talerz i pozostaw do ostygnięcia.

5. Gdy farsz stygnie, zetrzyj ser na dużych oczkach, po czym przełóż go do 2wystygniętego farszu.
6. Przygotowany farsz nakładaj na krawędź naleśnika, po czym całość zwiń w kopertę,( tak jak na zdjęciu poniżej).

7. Gotowe naleśniki podsmażaj na rozgrzanej patelni przez kilka minut.

Comments are closed.