
Przygotowane naleśniki z farszem warzywnym zachwyca każde podniebienie. Spróbuj i przekonaj się sama jakie są pyszne!

1. Pod bieżącą wodą umyj obrane warzywa. Następnie na małą kosteczkę pokrój obraną cebulę, po czym obierz marchew i zetrzyj ją na tarce.

2. Przygotowane warzywa smaż na rozgrzanym oleju. Ważne jest, aby smażyć je do miękkości czyli około 10-15 minut. Mieszaj co jakiś czas. Po kilku minutach smażenia możesz dodać odrobię wody.
3. Po kilku minutach smażenia dodaj jajko. Całość wymieszaj i przypraw solą oraz pieprzem i duś jeszcze 5 minut. Pamiętaj o mieszaniu farszu.

4. Gotowy farsz przełóż do miski.
5. Zetrzyj na tarce ser, który przełóż do wystygniętego nadzienia.
6 .W między czasie usmaż naleśniki. Następnie na każdy usmażony naleśniki przełóż odrobinę farszu, po czym złóż go w kopertę.

Comments are closed.