Farsz warzywny- idealnie smakuje ze świeżymi naleśnikami.

Farsz warzywny przygotujesz w bardzo szybki oraz prosty sposób, ze składników, które masz w lodówce. Moja rodzina uwielbia ten wspaniały farsz, i zawsze nasze naleśniki szybko znikają z talerzy. Koniecznie przygotuj je już dziś, a domownicy na pewno będą szczęśliwi!

Przygotowane naleśniki z farszem warzywnym zachwyca każde podniebienie. Spróbuj i przekonaj się sama jakie są pyszne!

 

 

 

LISTA SKŁADNIKÓW:
  • 3 jajka
  • 2 cebule
  • 2 marchewki
  • Szczypta soli oraz pieprzu
  • 100 g ulubionego sera
  • Olej do smażenia

 

SPOSÓB WYKONANIA:

1. Pod bieżącą wodą umyj obrane warzywa. Następnie na małą kosteczkę pokrój obraną cebulę, po czym obierz marchew i zetrzyj ją na tarce.

2. Przygotowane warzywa smaż na rozgrzanym oleju. Ważne jest, aby smażyć je do miękkości czyli około 10-15 minut. Mieszaj co jakiś czas. Po kilku minutach smażenia możesz dodać odrobię wody.

 

3. Po kilku minutach smażenia dodaj jajko. Całość wymieszaj i przypraw solą oraz pieprzem i duś jeszcze 5 minut. Pamiętaj o mieszaniu farszu.

4. Gotowy farsz przełóż do miski.

 

5. Zetrzyj na tarce ser, który przełóż do wystygniętego nadzienia.

 

6 .W między czasie usmaż naleśniki. Następnie na każdy usmażony naleśniki przełóż odrobinę farszu, po czym złóż go w kopertę.

Idealnie smakują na ciepło. Jeśli chcesz podgrzej je w mikrofalówce lub użyj do tego rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju. Życzę smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!