Pyszne kaszotto z dodatkiem mięsa mielonego-idealne danie, które zawsze pasuje na rodzinny obiad

Przepis na kaszotto jest bardzo proste oraz szybkie. Z łatwo dostępnych składników przygotujesz danie, które w szybkim czasie zniknie ze wszystkich talerzy. Jest to idealne danie dla osób uwielbiających jeść kaszę gryczaną. Spróbuj i przekonaj się sama!

LISTA SKŁADNIKÓW:
  • 150 g kaszy gryczanej
  • 2 ząbki czosnku
  • Marchew
  • Cebula
  • 300 g mielonego mięsa
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • Natka pietruszki, liść laurowy
  • 2-3 łyżki oleju

 

WYKONANIE:

1. Na rozgrzanej oliwie osusz, opłukaną grykę. Następnie odstaw ją na kilka minut.

2. W między czasie obierz cebulę, która pokrój na małą kosteczkę, zetrzyj obraną marchew na tarce, a na drugiej patelni podsmaż mięso mielone.

3. Do podsmażonego mięsa dodaj warzywa oraz koncentrat pomidorowy.

4. Dokładnie wymieszaj , po czym przełóż grykę, całość zalej gorącą wodą. Kasza powinna być całkowicie przykryta.

5. Po kilku minutach gotowania dodaj posiekana natkę, całość duś na małym ogniu pod przykryciem.

6. Następnie dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę liście laurowe, całość dokładnie wymieszaj. Danie gotuj przez kilka minut.

7. Tak przygotowane danie jest gotowe!  Życzę smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!