Przepyszne kotlety mięsne – Znikają ze stołu w kilka chwil. Pyszna przekąska z małym sekretem

Jeśli szukasz wyjątkowego oryginalnego sposobu na delikatny, miękki, soczysty i przede wszystkim smaczny kotlet to poniższy przepis jest właśnie dla Ciebie!

Wszystko jest naprawdę szybkie, łatwe i proste. Najważniejsze składniki to kilogram mięsa wieprzowego, trzy ząbki czosnku, dwie łyżeczki musztardy, sześć sztuk kurzych jaj, sto pięćdziesiąt gramów mąki pszennej i olej roślinny do smażenia, oraz sól i czarny pieprz dla smaku.

Samo przygotowanie również nie należy do zbyt skomplikowanych, nawet dla całkowitych amatorów gotowania. Na samym początku należy dokładnie umyć mięso, przykryć folią spożywczą i rozbić za pomocą tłuczka.

Potem opcjonalnie zamarynować mięso i włożyć je do lodówki. Wymieszać musztardę z czosnkiem oraz przecisnąć to przez praskę, a następnie posolić i popieprzyć mięso, po czym dokładnie natrzeć sos z musztardy i czosnku, ubić jajka z solą i obtoczyć pojedyncze kawałki mięsa w mące pszennej z obu stron, a potem w mące i znowu dwukrotnie w jajach.

Finalnie, usmażyć kotlety na średnim ogniu i rozgrzanym oleju roślinnym z obu stron, tak aby uzyskać oczekiwany złoty kolor. Oto cały sekret niezwykłego smaku, który naprawdę musisz przygotować samodzielnie. Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!