Dzięki niemu pokonasz infekcje, wzmocnisz swoją odporność.

Przygotowanie tego syropu jest banalnie proste oraz szybkie a wszystkie potrzebne składniki znajdziesz w każdym sklepie.
W naszej rodzinie od wielu pokoleń przygotowuje się domowy syrop z buraka, i zawsze każde przeziębienie szybko mija.
Istnieje wiele przepisów jednak poniższy jest dla mnie numerem jeden!
Syrop z buraka wpływa odpowiednio na pozbycie się bólu gardła, łagodzi także kaszel, całkowicie pomniejsza powstawanie chrypki, dzięki niemu łatwiej się oddycha.

1. W garnku gotuj starego buraka przez około 30 minut w nie dużej ilości wody.
Po tym czasie odstaw do wystygnięcia, następnie dodaj do niego tyle miodu ile jest buraków. Dla lepszego smaku możesz dodać sok z pomarańczy lub cytryny.
2. Do wydrążonego dużego buraka wlej miód oraz posyp go cukrem. Po upływie kilku minut z buraka zacznie wypływać sok.
3. Używając sokowirówki lub wyciskarki, wyciśnij cały sok , po czym połącz go pól na pół z miodem.

Comments are closed.