Delikatna jak chmurka beza z kuchenki mikrofalowej. Warto wypróbować przepis, który zajmuje… 10 minut.

Typowa beza kojarzy się z długim procesem suszenia w piekarniku sięgającym nawet kilka godzin w zależności od mocy urządzenia.

Warto wypróbować przepis, który zajmuje… 10 minut! Nikt nie przejdzie obojętnie obok jej lekkiego i pysznego smaku!

Składniki:

  • 1 białko jajka,
  • 300 g cukru pudru.

Sposób wykonania:

Wymieszać dokładnie białko jajka z cukrem pudrem do uzyskania jednorodnej masy bez grudek. Z powstałej masy ulepić małe kulki i rozłożyć je na talerzu zachowując odstęp ok. 5 cm.

Włożyć do kuchenki mikrofalowej na 2 -3 minuty, ustawiając najwyższą moc. Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!