Przepisy Szybki przepis na deser z długich biszkoptów. Połączenie wszystkich składników zachwyci rodzinę i przyjaciół. On lip 20, 2023 1 265 Doskonały przepis na deser z biszkoptów – zachwyci gości, rozpieści podniebienia! Ten prosty w przygotowaniu deser inspirowany był słynnym włoskim tiramisu. Lekkie jak piórko ciasto doskonale pasuje do popołudniowej kawy! Składniki: 200 g podłużnych biszkoptów – lady fingers lub savoiardi, 150 ml mleka. Masa żółtkowa: 200 g cukru, 5 żółtek, 300 g miękkiego masła. Budyń: 400 ml mleka, 1 budyń waniliowy (40 g), 75 g cukru, 1 łyżeczka cukru waniliowego. Biszkopt orzechowy: 5 białek, 160 g cukru, 75 g mąki pszennej, 250 g posiekanych orzechów włoskich. Polewa: 40 g masła, 30 ml mleka, tabliczka mlecznej czekolady (100 g), 100 g płatków migdałowych. Przygotowanie krok po kroku: WróćCzytaj dalej
Comments are closed.