Mini bułeczki wypełnione delikatnym i aromatycznym nadzieniem. Trafiają w gusta wszystkich, gdyż mają niepowtarzalny smak. Przepis.

Śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia.

W tygodniu zazwyczaj zjada się je szybko, ale w weekendy można się nim delektować. Najlepsze są małe bułeczki, które można zrobić w domu tuż przed lub po posiłku.

 

Składniki:

  • 350g mąki pszennej
  • 1 białko z jajka
  • Jogurt naturalny 120g
  • 60 ml wody
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 25g masła
  • Żółtko jajka wymieszane z olejem
  • 50ml oleju słonecznikowego
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka cukru
  • Serek kanapkowy
  • Świeże zioła
  • Bułki posypać sezamem

Wykonanie:

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!