You might also like
Zanim zaczniesz przygotowywać ciasto dam Ci jedną wskazówkę. Miej na uwadze konsystencję wyrabianego ciasta. Odpowiednia będzie wówczas, kiedy podczas zagniatania zauważysz, że nie spływa ono już swobodnie między palcami. Co ważne należy je ugniatać kilka razy, aby ciastka wyszły mięciutkie i puszyste.

Surowe drożdże rozpuścić razem z cukrem w ciepłej wodzie i odłożyć na około 6-7 minut. W tym czasie przesiać mąkę i dodać do niej sól. Masę drożdżową ostrożnie dodaj do mąki. Wlej do całości 20 ml oleju i zagnieć ciasto.
W momencie, gdy wyczuwalne będą grudki dolej jeszcze 20 ml oleju i wyrabiaj ciasto przez kolejne 10 minut. Powinno być odpowiednio miękkie i delikatnie lepić się do stolnicy. Tak przygotowane ciasto zawiń w folię spożywczą, umieść w misce i odłóż w ciepłe miejsce na czas 40 minut.

Na patelni rozgrzej masło i dodaj cebulę, którą smaż do miękkości.

Ugotowaną wcześniej pierś z kurczaka zblenduj lub zmiel w maszynce do mięsa. Dopraw przyprawami i odłóż na bok.
Comments are closed.