Domownicy zjedli wszystkie w jeden dzień – Pyszne radzieckie ciastka Drewno opałowe

Ciasto wyjmij z folii spożywczej i ugniataj ponownie wysmarowanymi olejem rękami. Odłóż na kolejne 40 minut. Po tym czasie podziel ciasto na kawałki, każdy po około 70-80 g. Pozawijaj każdy z osobna w folię i pozostaw jeszcze na kwadrans.

Powstałe kulki ciasta rozwałkuj na cienkie placki w kształcie prostokątów. Wykładaj na nie po 1 łyżce farszu trzymając się jednej, krótszej krawędzi prostokąta.

Drugim końcem ciasta nakryj farsz a boki zwiń. Z każdym z kawałków postępuj tak samo. Tak uformowane ciastka smaż na rozgrzanym, głębokim oleju, aż z każdej strony będą równomiernie rumiane.

Smacznego!

Czytaj dalej

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!