You might also like
Biszkopciki o smaku cappuccino to wyborny pomysł na deserek. Mając przygotowane składniki, weźmy ciastka i namoczmy je w naparze z kawy. Ten krok nada naszym specjałom wyśmienitego aromatu. Mniej więcej połowę naszych biszkopcików rozłóżmy równiutko na dnie formy.
Żółtka z dodatkiem cukru ubijmy wraz z jajkiem na parze. Następnie utrzyjmy na puszystą masę przygotowane wcześniej masełko. Kolejnym naszym krokiem będzie dolanie przestudzonego żółtka do owej masy.

Gdy masa z jajek i masła jest już odpowiednio przygotowana, możemy powolutku i niewielkimi porcjami dolewać mleko w proszku i serki homogenizowane. Następnie wylejmy żelatynę rozpuszczoną we wrzątku. Tak przygotowaną masę możemy wylać na biszkopciki.
Po wykonaniu powyższego kroku możemy umieścić na wierzchu pozostałe, namoczone w kawie biszkopciki. Warto całość odstawić do lodówki, by nasz deser ładnie stężał. Kilka godzin takiego uleżenia w lodówce z pewnością wystarczy.
Po wyjęciu ciasta z lodówki możemy skusić się na przyozdobienie go polewą czekoladową. Jeśli zdecydujemy się na takie rozwiązanie, odczekajmy chwilkę, aż owa polewa zastygnie.
Comments are closed.