You might also like
Kotlety warzywne to potrawa bezmięsna. Jej smak wzbogacają jednak: czosnek, ser i zioła. Koniecznie musisz spróbować tego niezwykłego dania!
Zetrzyj cukinię oraz ser na tarce o oczkach średniej wielkości, natomiast cebulę – na drobnych. Posiekaj drobno koperek. Odciśnij cukinię, by pozbyć się nadmiaru soku.

Połącz składniki, dodaj bułkę tartą oraz jajko. Czosnek przeciśnij przez praskę i dorzuć do całości. Przypraw według swego uznania solą i pieprzem. Dokładnie wszystko wymieszaj.

Z przygotowanej masy uformuj placki i umieść je na rozgrzanej patelni. Smaż – najlepiej na oleju słonecznikowym – na średnim ogniu.

Kiedy kotlety będą już zarumienione – przykryj je pokrywką i smaż jeszcze przez 1,5 – 2 minut. Następnie odwróć je, przykryj ponownie i smaż przez kolejne 3 minuty. Gotowe placki ułóż na papierowych ręcznikach, aby odsączyć nadmiar tłuszczu.

Comments are closed.