
Poniżej znajdziesz przepis na Czeburka z nadzieniem serowym, do którego dodam odrobinę sosu pomidorowego pikantnego. Zapraszam na przepis poniżej!
1. W misce połącz ze sobą jajko, po czym dodaj wódkę, olej roślinny, szczyptę soli oraz mąkę. Całość bardzo dokładnie połącz ze sobą.

2. Rękoma zacznij zagniatać ciasto. Dla lepszego ugniatania ciasta, koniecznie posmaruj dłonie olejem. Tak przygotowane włóż na 30 minut do lodówki.

3. W miedzy czasie za pomocą tarki zetrzyj na dużych oczkach ser. Użyj takich jakie najbardziej lubisz, następnie połącz go z ulubionymi posiekanymi świeżymi ziołami.

4. Z ciasta uformuj małe kuleczki. Grubość placków nie powinna być większa niż pół centymetra.

5. Następnie zacznij nakładać farsz na każdy placek.

6. Sklejaj ciasto tak jak tradycyjne pierogi.

7. Następnie smaż je na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju. Smaż przez kilka minut na złoty kolor. Koniecznie podawaj je z przygotowywanym pikantnym sosem pomidorowym.

Comments are closed.