Po tym jak Twoi goście spróbują, będą chcieli więcej – Niepieczony ananasowy deser.

Otwórz puszki z ananasem i za pomocą sitka odsącz sok z zalewy. Nie wylewaj syropu, ponieważ wykorzystasz go później w tym przepisie.

 

Wymieszaj 100 ml wrzącej wody z żelatyną. Mieszaj, aż nie będzie widać żadnych grudek. Połącz twaróg z syropem ananasowym.

 

Można to zrobić za pomocą miksera, a jeśli go nie masz, to za pomocą blendera. Wmieszaj do masy płynną żelatynę. Wymieszaj wszystkie składniki razem. Drobno posiekaj ananasa.

 

Owoce wymieszać z twarogiem. Powstałą masę należy przelać do silikonowej foremki. Można też użyć zwykłej metalowej tortownicy, ale należy ją wyłożyć folią klingową.

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!