
Pasztet jest bardzo delikatny oraz puszysty. Możesz go przygotować na każda okazję. Gdy przygotowuje ten pasztet, zawsze w oka mgnieniu znika on ze stołu. Koniecznie spróbuj go już dziś!
1. Na samym początku do garnka włóż mięso, następnie dodaj do niego warzywa i gotuj całość do miękkości, po czym ostudzone mięso pokrój na małe kawałki.

2. Za pomocą miksera ubij na pianę jajka. Następnie w garnuszku rozpuść masło, które połącz Blenderem z mięsem.

3. Do przygotowanej masy dodaj powoli ubitą pianę, cały czas mieszaj po czym dopraw szczyptą soli, pieprzu, oraz sodą połączona z octem. Całość bardzo dokładnie wymieszaj.

4. Blachę posmaruj masłem , po czym przełóż do niej przygotowaną masę. Wierzch posyp sezamem.
5. Piecz przez 40-45 minut w 180 stopniach. Po upływie tego czasu pozostaw pasztet w wyłączonym piekarniku. Przygotowany pasztet jest gotowy!

Comments are closed.