Wspaniały gulasz z piekarnika – Kładziesz wszystkie składniki na blasze do pieczenia i cieszysz się świetnym smakiem.

Gulasz z piekarnika? To możliwe! Wystarczy, że wszystkie składniki położysz na blaszce do pieczenia, a po chwili będziesz cieszyć się wybornym smakiem!

Gulasz to danie, które zwykle jest czasochłonne. Nie tym razem! Odkryłam sposób na jego błyskawiczne przygotowanie. Przyrządzam go w piekarnik i po chwili ja i cała moja rodzina cieszymy się pysznym rezultatem. Gulasz jest naprawdę wyborny i soczysty, koniecznie musisz wypróbować ten przepis.

 

Czego będziesz potrzebować?

  • 1,5 kg mięsa wieprzowego bądź wołowego
  • 3 spore cebule
  • 5 ząbków czosnku
  • 1 słoik koncentratu pomidorowego
  • 2 kostki gotowego bulionu wołowego
  • 2 łyżeczki przyprawy do gulaszu
  • 3 łyżeczki sproszkowanej słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka sproszkowanej ostrej papryki
  • 3 łyżki skrobi ziemniaczanej
  • 2 kawałki zielonego pieprzu drobno posiekanego
  • sól do smaku
  • czarny pieprz mielony do smaku
  • szczypta majeranku do smaku
  • 1,5 l wody
  • groszek (opcjonalnie)
  • marchewka (opcjonalnie)

Sposób przygotowania:

Mięso dokładnie umyj i pokrój w drobną równą kostkę. Czosnek i cebulę obierz oraz drobno posiekaj.

 

Do pieczenia przygotuj blachę z pokrywką. Włóż do niej przygotowane składniki. Dodaj kostki rosołowe i wszystkie przyprawy.

 

Na koniec zalej wszystko wodą. Przykryj blachę i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz przez około 90 minut w 180 stopniach Celsjusza. Kontroluj czas pieczenia.

 

Podawaj z ulubionymi dodatkami. Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!