Imbir- zawsze korzystnie wpływ na nasze zdrowie oraz odpowiednią wagę.

Imbir jest naturalnym antybiotykiem, którego powinno się stosować szczególnie porą jesienno- zimową. Wiele osób wykorzystuje imbir do swoich potraw, gdyż dzięki niemu są one o wiele smaczniejsze.

 

Poniżej znajdziesz przepis na przygotowanie syropu cytrynowo- imbirowego.

LISTA SKŁADNIKÓW:
  • Cytryna
  • 300-350 g imbiru
  • 150-200 g miodu

 

WYKONANIE:

1. Na plasterki pokrój cytrynę , po czym wyjmij z niej wszystkie pestki. Następnie obierz imbir i pokrój go na mniejsze kawałki. Za pomocą blendera zmiel imbir oraz cytrynę, po czym dodaj do nich miód. Całość bardzo dokładnie połącz ze sobą.

 

2. Tak przygotowany syrop, koniecznie dodawaj do ciepłej herbaty lub mleka po 1 łyżeczce dziennie. Gotowy syrop koniecznie przechowuj w lodówce.

 

W przypadku powstania problemów żołądkowo jelitowych, koniecznie skonsultuj się z lekarzem.

 

Przygotowany syrop jest bardzo zdrowy i zawiera dużo witamin. Na pewno pozbędzie się wszystkich toksyn z organizmu oraz wpłynie korzystnie na Twoją wagę.

 

Stosując imbir wzmacniasz organizm, dzięki cytrynie poprawia się Twoja odporność a stosowanie miodu korzystnie wpływa na pracę wszystkich narządów.

Koniecznie stosuj ten syrop w swoim domu.

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!