Ten przepis jest świetny na obiad lub kolację, a twoi goście będą go uwielbiać.

Składniki:

  • 400 g kapusty
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 3 łyżki stołowe śmietany
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • Kolendra i koperek
  • Sól i pieprz

Jak przygotować:

Umyj dobrze wszystkie warzywa. Następnie pokrój kapustę w małe paski i dodaj je do miski. Dodaj posiekany koperek, kolendrę i sól. Po ugotowaniu jajek, oddziel żółtka i białka. Białka można pokroić na małe kawałki, a żółtka rozgnieść widelcem.

Białka wymieszać z resztą składników w misce. Żółtka odstawić do innej miski. Do żółtek wmieszaj śmietanę z musztardą, olej i przyprawy. Wszystko dobrze połącz, a następnie dodaj do pozostałych składników. Teraz sałatka jest już gotowa.

Smacznego!

Czytaj dalej

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!