W niektórych przypadkach warto postawić na prostotę, wystarczy jedna kapusta, by przygotować wspaniałe danie, które zachwyci Twoich gości do tego stopnia, że będą prosili Cię o przepis.
W dużym garnku zagotowujemy wodę, doprawiamy ją solą. Wkładamy do garnka główkę kapusty i gotujemy ją przez 3 minuty. Wyjmujemy kapustę, odkładamy ją na bok i czekamy aż ostygnie. W tym czasie przygotowujemy ciasto.
Rozbijamy jajka, dodajemy do nich majonez i mąkę, dokładnie mieszamy. Dodajemy przyprawy i jeszcze raz mieszamy. Aby składniki dobrze się połączyły, warto użyć miksera. Każdy liść kapusty kroimy na mniejsze kawałki.

Na patelni rozgrzewamy olej. Każdy listek kapusty zanurzamy w cieście i smażymy z obu stron aż do uzyskania złocistego koloru.

Comments are closed.