You might also like

1. Czyste oraz pokrojone mięso na plasterki posyp solą, pieprzem oraz słodką papryką. Następnie przełóż je na talerz , po czym owiń folią aluminiową i wstaw do lodówki na kilka godzin. Po tym czasie wyjmij mięso i starannie obtocz każdy kawałek w mące, po czym smaż na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor. Tak przygotowane mięso przełóż do naczynia żaroodpornego.
2. W między czasie przygotuj warzywa. Czyste pieczarki pokrój na mniejsze paseczki. Następnie obraną cebulę pokrój na talarki. Tak przygotowane przełóż na wyłożone mięso. Zacznij przygotowywać sos. W misce wymieszaj wszystkie potrzebne składniki, następnie całość wlej na mięso z warzywami. Pokrywką przykryj naczynie i piecz przez 1,5 godziny w 200 stopniach.
Comments are closed.