
1. Pod ciepłą bieżącą woda opłucz dokładnie całą kaszę. Następnie gotuj ją w osolonej wodzie do miękkości. Tak ugotowaną przełóż na sitko i pozostaw , aby całkowicie ostygła.
2. Za pomocą maszynki do mięsa zmiel mięso oraz obraną cebulę. Następnie dodaj szczyptę soli oraz pieprzu. Do miski ze składnikami dodaj kaszę i jajko, całość dokładanie wymieszaj. Z tak przygotowanej masy zacznij formować kotleciki.
3. Następnie wszystkie zacznij obtaczać w mące , po czym, smaż na rozgrzanym oleju przez kilka minut na złoty kolor.
4. W między czasie zacznij obierać drugą cebulę, którą pokrój w krążki. Używając innej patelni podsmaż je przez kilka minut.
5. Po tym czasie dodaj sos pomidorowy, po czym całość na małym ogniu gotuj. Następnie włóż wcześniej podsmażone kotleciki i przykryj pokrywka, po czym duś całość około 20-25 minut. Po tym czasie danie jest gotowe!
Comments are closed.