Jem i wciąż chudnę: Lekkie sałatki które możesz jeść nawet późnym wieczorem.

Do jej przygotowania potrzebujesz: 150 g sałaty, 1 ogórka, 1 pomidora, 250 g filetu z łososia, składniki do przygotowania sosu: po 20 g musztardy Dijon, sosu sojowego i miodu, oliwa z oliwek do smaku, sól oraz pieprz. Wykonanie: Sałatę porwij na mniejsze kawałki i ułóż w salaterce. Następnie dodaj umytego i pokrojonego w kostkę pomidora i ogórka.

 

Przygotuj sos: musztardę, miód i sos sojowy dokładnie wymieszaj, aż wszystkie składniki dokładnie się połączą. Dodaj sól, jeśli potrzebujesz. Filet z łososia potnij w paski i usmaż na niewielkiej ilości oliwy. Rybę ułóż na wierzchu sałatki. Całość polej dressingiem i posyp pieprzem.

Sałatka z jabłkiem i kapustą

Do jej przygotowania potrzebujesz: 1 jabłka, pół główki kapusty, 100 g kukurydzy z puszki, 1 marchewki, 1 łyżkę soku z cytryny, sól i pieprz do smaku.

 

Wykonanie: Jabłka umyj, obierz ze skórki i zetrzyj na tarce lub pokrój w kostkę. Kapustę posiekaj, marchewkę pokrój w słupki. Dodaj odcedzoną kukurydze i jabłka. Całość wymieszaj, dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny.

Smacznego!

Czytaj dalej

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!